Oloa

Iloiloga o le ola tautua o le MC nylon pulley

1,MC pulley fomu fa'aletonu ma su'esu'ega mafuaaga 

  O meafaitino MC nylon e avea ma polyamide i kemikolo ma e aofia ai so'o fa'atasi ma mole mole, e pei o le intra-molecular e fusifusia e so'o fa'atasi ma va'ava'ai mole mole e fusifusia e mole mole.O lenei fausaga o le meafaitino ei ai le tele o tulaga lelei e pei o le mamafa mama, ofuina tete'e, corrosion tete'e, insulation, ma isi. O se fa'aoga fa'ainisinia palasitika [1]. 

  O le MC nylon pulley faʻaaogaina i le faitotoa talipupuni o Tianjin Metro Line 2 o le ai ai ituaiga e lua o le toilalo pe a maeʻa se vaitaimi: (1) ofuina i le pito i fafo o le pulley;(2) faʻatagaina i le va o le mama totonu o le pulley ma le faʻatau.

O mafuaʻaga mo ituaiga e lua o loʻo taʻua i luga o le toilalo, o le auiliiliga o loʻo mulimuli mai ua faia. 

  (1) E le saʻo le tino o le faitotoʻa, ma o le tulaga o le pulley o le a le saʻo i le taimi o le taotoga, lea o le a mafua ai ona ofuina le pito i fafo, ma o le malosi o le itu i totonu o le pulley o le a aliali mai i itu eseese. atuatuvalega avanoa. 

  (2) e le sa'o le ala po'o e le mafolafola fo'i luga ole ala, e fa'alava ai fafo. 

  (3) Pe a tatala ma tapuni le faitotoa, o le faitotoa faasee, o le uili faasee e aafia i le taamilosaga mo se taimi umi, e mafua ai le vaivai o le vaivai, o le uili totonu o le pulley ua faʻaleagaina ma faʻatupuina se va. 

  (4) faitotoa i le malologa, o le pulley ua tauaveina le mamafa o le faitotoa faasee, o se taimi umi e tauave le avega tumau, e mafua ai le fetolofi deformation. 

  (5) E i ai se eseesega faigata i le va o le tauaveina ma le pulley, ma o le taimi umi extrusion gaoioiga o le a maua ai deformation ma mafua ai le toilalo [2]. 

  2 MC pulley faagasologa fuafuaina olaga 

  MC nylon pulley o se fausaga polymer o mea enisinia, i le galuega galue moni, e ala i le vevela faapea foi ma le matafaioi o le uta, le fausaga mole o le le mafai ona suia deformation, lea e iu lava ina taitai atu ai i le faatafunaga o mea [3]. 

  (1) Mafaufau i tulaga o le vevela: faatasi ai ma le suiga o le vevela i totonu o le siosiomaga, o le sootaga lea o loʻo i ai i le va o meatotino faʻapitoa o meafaigaluega ma le taimi o le toilalo, faʻaalia o se galuega a 

  F (P) = Kτ (1) 

  o le P o le tau fa'aletino ma fa'ainisinia;K o le fua faatatau faifai pea;τ o le taimi matua. 

  Afai e faʻamoemoeina le meafaitino, ona faʻamautuina lea o le tau P o faʻamaufaʻailoga faaletino o lenei mea, ma o le faʻamaoniaina o tau o le tensile ma le punou e faʻatulagaina i luga aʻe o le 80%, ona oʻo lea o le sootaga i le va o le taimi taua ma le K tumau. 

  τ=F(P)/K (2) 

  O le K tumau ma le vevela T e fa'amalieina le so'oga lea. 

  K=Ae(- E/RT) (3) 

  o le E o le malosi e fa'agaoioia ai;R o le kasa lelei tumau;O le A ma le e e tumau.O le fa'aaogaina o le logarithm o fua fa'atatau e lua o lo'o i luga i le matematika ma le fa'agaioiina o le deformation, tatou te maua 

  lnτ = E/(2.303RT) C (4) 

  I le fa'atusatusaga o lo'o maua i luga, o le C o se tumau.E tusa ai ma le faʻataʻitaʻiga o loʻo i luga, ua iloa o loʻo i ai se sootaga lelei tutusa i le va o taimi faigata ma le vevela.Faʻaauau i le deformation o le faʻatusatusaga o loʻo i luga, matou te maua. 

  lnτ=ab/T (5) 

  E tusa ai ma le aʻoaʻoga o suʻesuʻega numera, o le tumau a ma le b i le faʻatusatusaga o loʻo i luga e faʻamoemoeina, ma e mafai ona fuafua le olaga taua i le vevela o le tautua. 

  Tianjin metro laina 2 o se nofoaga i lalo o le eleele, ona o le matafaioi o le talipupuni faitotoa ma le mama pulea, o le vevela o loʻo i ai le pulley e matua mautu i le tausaga atoa, fuaina i le ave o le tau o le 25.°, a uma ona siaki le laulau, e mafai ona tatou maua a = -2.117, b = 2220, aumai t = 25° i totonu (5), e mafai ona tatou mauaτ = 25.4 tausaga.Ave le vaega saogalemu o le 0.6, ma maua le tau saogalemu o le 20.3 tausaga. 

  (2) uta i luga o le suʻesuʻeina o le olaga vaivai: o le faʻataʻitaʻiga o loʻo i luga mo le iloiloga o le vevela o le faʻatusatusaga o le ola o le pulley, ma i le faʻaaogaina moni, o le a faʻalagolago foi le pulley i le matafaioi o le uta, o lona mataupu faavae o le: polymer molecular structure i lalo. o le gaioiga o le fesuiaiga o le uta na maua ai le faʻafouina e le mafai ona faʻafoʻisia ma le faʻaleagaina o le fausaga mole, tagata faigaluega faʻainisinia i le matafaioi o le filifili mole, gaosia le suiga ma le faʻalavelave, le faʻavaeina o le mamanu siliva ma le faʻailoga siliva, faʻaalia le vaivai, ma le faʻaputuina o se lapoa tele. numera o le alternating cycle loading, o le mamanu siliva na faasolosolo malie ona faʻalauteleina, faia ai se taʻe, ma faʻateleina faʻalautele, ma iu ai ina taʻitaʻia le gau o mea faʻaleagaina. 

  I lenei faʻatusatusaga o le olaga, o le suʻesuʻega o le olaga o loʻo faʻatinoina i lalo o tulaga o le siosiomaga lelei, o lona uiga o le ala e mafolafola ma le tulaga o le tino o le faitotoʻa e mafolafola foi. 

  Muamua mafaufau i le aʻafiaga o le tele o uta i luga o le olaga: o faitotoa taʻavale taʻitasi e fa pulleys, o pulley taʻitasi e faʻasoa le kuata o le mamafa o le faitotoʻa, pe a uma ona siaki le faʻamatalaga e 80kg le mamafa o le faitotoa, e mafai ona maua le mamafa o le faitotoa: 80× 9.8 = 784 N. 

  Ona faasoa atu lea o le kalave i pulley taitasi e faapea: 784÷ 4 = 196 N. 

  O le lautele o le faitotoa faasee o le 1m, o lona uiga, o taimi uma e tatala ai le faitotoa ma tapuni mo le 1m, ona fua lea o le lautele o le pulley o le 0.057m, e mafai ona fuafuaina o lona nofoaga: 0.057× 3.14 = 0.179m. 

  Ona tatala ai lea o le faitotoa fa'ase'e tasi, o le numera o pi'oga e tatau ona alu i ai le pulley e mafai ona maua: 1÷ 0.179 = 5.6 liliu. 

  E tusa ai ma faʻamaumauga na tuʻuina mai e le Matagaluega o Pulega o Taʻavale, o le numera o taʻavale i le tasi itu o le masina e 4032, lea e mafai ona maua mai le numera o taʻavale i le aso: 4032.÷ 30 = 134. 

  O taeao uma o le a faʻataʻitaʻi ai e le ofisa le faitotoʻa puipui e tusa ma le 10 taimi, o le aofaʻi o le faʻaogaina o faitotoa faʻasee i le aso e: 134 10 = 144 taimi. 

  ki le faitotoa faasee tasi, o le pulley e alu 11.2 liliu, o le faitotoa faasee i le aso e 144 taamilosaga ki, o le aofaiga atoa o pulley laps i le aso: 144× 5.6 = 806.4 liliu. 

  O vae taʻitasi o le pulley, e tatau ona tatou faʻatatau i se taamilosaga o le malosi, ina ia mafai ona tatou maua lona malosi masani: 806.4÷ (24× 3600) = 0.0093 Hz. 

  A maeʻa le siakiina o faʻamaumauga, 0.0093 Hz o lenei taimi e fetaui ma le numera o taamilosaga latalata i le le iʻu, e faʻaalia ai o le tele o le avega e maualalo tele, iinei e le manaʻomia ona mafaufau i ai. 

  (3) toe mafaufau i le a'afiaga o le mamafa i le ola: a mae'a su'esu'ega, o le fa'afeso'ota'i i le va o le pulley ma le ala mo le fa'afeso'ota'i i luga, fa'atatauina lona eria: 0.001.1× 0.001.1 = 1.21× 10-6m2 

  E tusa ai ma le fua o le mamafa: P = F / S = 196÷ 1.21× 10-6 = 161× 106 = 161MPa 

  A uma ona siaki le laulau, o le numera o taamilosaga e fetaui ma le 161MPa o le 0.24×106;e tusa ai ma le numera o le taamilosaga masina 4032 taimi, o le numera o taamilosaga i le tausaga e mafai ona maua: 4032×12=48384 taimi 

  Ona mafai lea ona tatou maua lenei mamafa e fetaui ma le ola o le pulley: 0.24× 106÷ 48384 = 4.9 tausaga 


Taimi meli: Apr-19-2022